Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

7. maj 2012

Predavanje na temo ''Narava brez meja - s kolesom po poteh nekdanje železne zavese''

V okviru razstave "ZELENA VEZ EVROPE", katere otvoritev bo v sredo, 9. maja 2012 na Gradu Grad na Goričkem, bom imel na dan otvoritve ob 11.00 uri potopisno predavanje z naslovom ''Narava brez meja - s kolesom po poteh nekdanje železne zavese''.


Predstavil bom svoje vtise s športno, zgodovinske in naravovarstvene prireditve ''Naturathlon 2009'', ki se je odvijala v počastitev 20. obletnice padca železne zavese. Te prireditve, ki je potekala pod okriljem in pokroviteljstvom nemške vlade, se nas je udeležilo 24 športnikov iz Slovenije, Madžarske, Slovaške, Češke, Avstrije in Nemčije. Prekolesariti je bilo potrebno 1600 km dolgo pot od Grada na Goričkem, preko ostalih naštetih držav, do končnega cilja v Strasurgu v Franciji, vmes pa smo se srečevali z znamenitimi osebnostmi iz sveta športa in imeli celo vrsto zanimivih aktivnosti v naravi.
Razstava zemljevidov, letakov, brošur in knjig, ki predstavljajo naravo varovanih in ogroženih območij v 24 državah ob nekdanjji železni zavesi, je del aktivnosti v okviru projekta ''Green Net. S projektom želimo zapolniti vrzeli med ohranjenimi območji narave in kulturne krajine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar