Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

22. december 2011

Breveti v Sloveniji v letu 2012

Kot sem že v predjšnjem prispevku napisal, bomo imeli v Sloveniji v letu 2012 kar 11 brevetov. Štirje od tega bodo novi. Razlog za nove brevete je poleg tega, da je zanimanje zanje zelo v porastu, še ta, da jih želimo voziti tudi po predelih Slovenije, kjer doslej še nismo. Poleg tega pa smo v Športnem društvu Randonneurs Slovenija uvedli kar nekaj novosti.

Na tem mestu bom najprej opisal nove brevete.

Prvi izmed teh bo tudi prvi v letu 2012. 10.3. bo v Novi Gorici štart 200 km dolgega, večinoma ravninskega, breveta, ki nas bo vodil na Kras, pa do Gradeža in Palmanove v Italiji in spet v Novo Gorico. Organizator tega breveta je KK Djak iz Nove Gorice, ki se prvič pojavlja kot organizator, sicer pa je to kolesarski klub, katerega člani so najbolj številčno zastopani na brevetih.

Druga novost je ekipni brevet z nazivom Fleche Slovenia v organizaciji ŠD Randonneurs Slovenija, kjer je potrebno v 24 urah prevoziti čim več kilometrov, vsako ekipo pa zastopa 3-5 članov. Ta brevet bo 23. oz. 24. marca.

Naslednja novost bo 28.4. in sicer 300 km dolg Brevet po Dolenjski in Beli krajini, ki pa bo dokaj zahteven in skoraj brez ravnine. Organizator je ŠD BIK.SI.

Zadnja novost pa bo 8.9. na Gradu na Goričkem, kjer bo 200 km dolg brevet, ki nas bo vodil po Goričkem, Avstriji in Madžarski. Organizator pa je Javni zavod Krajinski park Goričko.


Poleg tega pa smo v Športnem društvu Randonneurs Slovenija uvedli kar nekaj novosti, o katerih pa več kdaj drugič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar