Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

24. december 2011

Doslej najboljši zapis na forumu Randonneurs Slovenija

Po mojem mnenju je doslej najboljši zapis na našem forumu ta, ki ga je napisal(a) Črtica in se nanaša na ustanovitev ŠD Randonneurs Slovenija. Z dovoljenjem avtorja(ice) ga citiram v celoti.


''Vsi, ki so nam pri srcu dolga potovanja s kolesom in pri tem preprosto uživamo, ne glede na izjemno dolge razdalje in višinske metre, ki jih premagujemo, smo sedaj dokončno, uradno in potrjeno dobili svoj pristan. Svoje športno društvo RANDONNEURS SLOVENIJA, iz katerega in preko katerega se bomo lahko vedno znova in znova podajali na svoja dolga kolesarska potovanja in se vanj tudi vračali.
Ustanovna skupščina društva je potekala v soboto, 24. septembra 2011 v Ljubljani, v prostorih bifeja Žoga je nora, ob zaključku še zadnjega, 200 km breveta v letu 2011. Vsi tam prisotni kolesarji smo soglasno sprejeli sklep o ustanovitvi športnega društva RANDONNEURS SLOVENIJA, potrdili Statut in izvolili organe  društva. Predsednik je tako postal naš najvidnejši ultrakolesar® Marko BALOH, na katerega kolesarske dosežke doma in na tujem smo upravičeno lahko vsi ponosni. Člani upravnega odbora društva so še Andrej ZAMAN, Zdenko HOVNIK, Matej LAVRIŠA in Tanja KAVČIČ, blagajničarka pa je Sabina JUHART.
Društvo je bilo v registru društev Upravne enote Ljubljana uradno registrirano 13. decembra 2011.
Čas od ustanovne skupščine pa do uradne registracije društva ni bil čas počitka. Bil je čas trdega dela upravnega odbora, postavljali so se temelji organizacije in predstavljivosti  društva, določeni in v svetovnem koledarju potrjeni so bili datumi brevetov pri nas v letu 2012 (kar 11 jih bo, največ doslej), v pripravi je Pravilnik o finančnem in materialnem poslovanju društva, največ časa pa so člani upravnega odbora ob pomoči Vasje KAVČIČA namenili pripravi organizacije Flechea, randonneurskega ekipnega tekmovanja, ki sicer poteka v duhu in po pravilih vožnje breveta, a je vendarle tekmovanje in bo v naslednjem letu prvič organizirano tudi pri nas.
Na potrebo po ustanovitvi športnega društva RANDONNEURS SLOVENIJA je iz leta v leto opozarjalo vse več dejstev: vedno več nas je ultra kolesarjev, vsako leto organiziramo vse več brevetov in se jih tudi udeležujemo v vedno večjem številu, kolesarjenja po Franciji (Pariz – Brest – Pariz) se je pred 4 leti udeležilo 7 Slovencev, letos pa že 26, vabijo številne tovrstne prireditve na tujem in še bi lahko naštevali.
Naše društvo je bilo uradno potrjeno v času veselega decembra. V času pričakovanj, dobrih želja in vsesplošne pozitivne energije med ljudmi. Naj mu bo to popotnica v delovanju, ki naj bo enako dobro, uspešno in predvsem srčno, kot čas, v katerem je bilo športno društvo RANDONNEURS SLOVENIJA uradno registrirano.''
----------------------------------------------------
ultrakolesar®: kolesar/kolesarka, ki premaguje daljše razdalje kot so predvidene v tekmovalnih etapah cestnega kolesarstva

Ni komentarjev:

Objavite komentar