Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

3. april 2012

Koprski 200 km brevet - PRESTAVLJEN - po nepotrebnem

Pred nekaj dnevi sem napisal:

Ni počitka. V soboto, 7.4.2012, nas čaka že tretji letošnji brevet. Koprski, ki je bil do letos vedno tisti, s katerim smo odprli sezono. Letos je drugače.

Dobrih 200 km in nekaj čez 2700 višinskih metrov je lani privabilo preko 170 udeležencev, je pa res, da nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Letos z vremenom kaže drugače, saj bo po vsej verjetnosti deževno, vožnja v dežju, po mokrih in spolzkih cestah pa ni ravno nek užitek, je pa zelo nevarna. Kakorkoli že. Že jeseni sem napovedal, da bo na letošnjih enajstih brevetih vsaj štirikrat deževno, tisti, ki bo hotel konkurirati za naziv ''Super slovenski randonneur'', ki ga bo dobil tisti, ki bo prevozil vse slovenske brevete, pa bo moral prevoziti tudi ''deževne'' brevete. 

No, do sobote je še nekaj dni, pa se pustimo presenetiti glede vremena.

Potem sem dodal:

Očitno tega breveta ne bo v napovedanem terminu. Organizator OPD Koper se je zaradi slabe vremenske napovedi in posledično verjetne slabše udeležbe odločil, da ga prestavi na kasnejši termin, čeprav jih ni ravno veliko na razpolago.  

Danes pa lahko napišem


Danes je 7.4.2012, dan, ko naj bi vozili tretji letošnji brevet. Koprski, ki pa so ga organizatorji, OPD Koper, zaradi slabe vremenske napovedi že v začetku tega tedna, prestavili na nedeljo, 13.5.2012, dan, ko se končuje DOS, na katerem bo mnogo stanih randonneurjev vozilo, še več pa jih bo v njihovih ekipah.

Tisti, ki so danes kolesarili po Istri povejo, da ni bilo niti kapljice dežja!!!!!!! Halo!!!! Niti kapljice!!!!! Le toliko o tem, ali je bil brevet prestavljen upravičeno, ali ne. Pa tudi, če bi deževalo. Saj nismo iz cukra. Brevet se vozi v vsakršnih pogojih, izjema je lahko le napoved pristojnih organov o bližajoči se vremenski ujmi.

Za PBP in LEL (London-Edinburg-London) je značilen dež in organizatorjem niti na kraj pameti ne pride, da bi menjali termin in brevet prestavljali, poleg tega pa sta oba malenkost daljša kot koprskih 200. Prvi je dolg 1230, drugi pa 1400 km. Tudi Franje in ostalih dirk doma in v tujini ne prestavljajo. Pred nekaj leti sem bil na 400 km brevetu v Portogruaru. Napovedan dež nas je konkretno pral že od samega štarta, pa ni nikomur prišlo na misel, da bi karkoli prestavljali. Nihče od udeležencev se ni pritoževal. Vsak je vzel v zakup, da se je sam odločil za vožnjo v takih razmerah.

S prestavljanjem brevetov si delamo slabo uslugo, ki s pravim randonneurstvom nima nobene zveze. Vsekakor pa bo potrebno nekaj doreči o tem, kateri vzroki so še dopustni za tako ravnanje organizatorjev. Tokratno vsekakor ni bilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar