Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

22. april 2012

TANteam 2012

TANteam 

DOS 2012 se nezadržno bliža, še malo pa bo tu 10. maj, ko bo štart. S Tanjo imava letos precej pisano ekipo, ki pa jo sestavljajo sami izkušeni kolesarji, večinoma ekstremisti, kot sva midva. Hvala torej vsem članom ekipe, ki naju bodo spremljali na tej preizkušnji in nama pomagali doseči cilj.

TANteam 2012 torej sestavljajo: 
Tanja, Andrej (avgust 2011 na cilju PBP)
 Branko Cencelj, Ljubljana, vodja ekipe
Brane

Brane. Četrtič je v ekipi, drugič kot vodja ekipe in nepogrešljiv član TANteama. Glavni mehanik. Zanesljiv in vztrajen. Kolesar s srcem in dušo, pa seveda prijatelj v pravem pomenu besede, na katerega se lahko s Tanjo vedno zaneseva. Spoznala sva se pred nekaj leti, ko sva skupaj vozila pri Klubu Polet in takoj postala prijatelja. 

Pričakovanja: Ker se DOS-a udeležujem že četrto leto zapovrstjo, letos sicer v spremenjeni sestavi, mešani dvojici so moja pričakovanja optimistična. V oba udeleženca, ki ju bom spremljal, Tanjo in Andreja, močno verjamem, da bosta kos izzivom, ki sta si jih zastavila. Hkrati pa tudi upam, da bo spremljevalna ekipa odlično opravila svoje delo! Za konec naj izrazim le še največjo željo:naj nam vreme služi!!

Igor Kokoravec, Veliki Dol (namestnik vodje ekipe)
Igor v Dolomitih

Igor. Tudi četrtič v ekipi in tudi nepogrešljiv član ekipe. Tokrat bo namestnik vodje ekipe. Nekdanji sodelavec. On je večinoma glavni krivec, da sem začel kolesariti. Pred leti sva skupaj organizirala kolesarsko pohodniške izlete po Sloveniji in Italiji za sodelavce in prijatelje, ki so vedno lepo uspeli. Čas bi bil, da kaj takega ponoviva.

Pričakovanja: Šport zahteva človeka v celoti, psihični in fizični. Uspešen športnik pa potrebuje več kot le samega sebe. Potrebuje zanesljivo ekipo, ki mu stoji ob strani ter nudi pomoč pri kvalitetnih pripravah in organizaciji. DOS je preizkušnja, ki zajema vse te lastnosti, saj zahteva združitev športnika z dobro uigrano ekipo ter dodelano organizacijo. Ob ponovnem povabilu v spremljevalno ekipo, sem se seveda takoj odzval in to z veseljem, kajti tudi za mene je udeležba na DOS-u velik izziv. V ekipo bom vložil ves svoj trud, voljo in predanost ter upam, da bo moja pomoč na sami dirki kakorkoli pomagala. Verjamem, da bosta Tanja in Andrej na DOS-u dosegla vse cilje, ki sta si jih zastavila, saj to že dokazujeta z vestnim trudom in delom. 

Kristjan Poberaj, Solkan
Kristjan

Kristjan. Randonneur, ki je običajno udeleženec vseh slovenskih brevetov. Tudi najdaljših. Pred nekaj leti sva se spoznala na koprskem brevetu, ko sva oba odpadla od dirkaške skupine. Skupaj sva nadaljevala, se marsikaj pomenila in spletla trdno prijateljstvo, ki se kaže tudi v tem, da je letos v spremljevalni ekipi. Pravi, da ga je kolesarjenje zastruplo pred 15 leti, do sedaj se še ni uspel pozdraviti. Prvič v ekipi.

Pričakovanja: Na DOS grem zaradi tega, da ga doživim iz prve roke ter da pomagam prijateljema. Izkušnja bo odločala o tem ali ga bom v prihodnosti tudi sam odpeljal.
 

Igor Bagon, Miren

Igor
Igor. Prvič v ekipi. Tudi z Igorjem sva se spoznala na kolesu, na enem izmed mnogih brevetov. Enako kot Kristjan, je tudi Igor stalni udeleženec slovenskih brevetov. Po izobrazbi dipl. gospodarski inženir, zaposlen v Hitu dd. kot vzdrževalec igralniške opreme. Amatersko se s kolesarjenjem ukvarja že skoraj 20 let. Sprva kot gorski kolesar, zadnja leta pa je po naključju presedlal na cestno kolo. Navdušil se je nad daljšimi cestnimi preizkušnjami in DOS je zagotovo ena izmed teh. 

Pričakovanja: Glede na to, da je to moja prva preizkušnja v vlogi člana ekipe in udeležba na DOS-u sploh, sem prepričan, da bo to zame nekaj izjemnega in nepozabnega. Vsi udeleženci DOS-a bomo prav gotovo kot velika družina skupaj upali, trpeli, jokali, uživali in se veselil ob enem, kar nam bo prav zagotovo vsem skupaj ostalo globoko zaznamovano v spominu.

Robert Tampuž, Nova Gorica
Robert

Robi. Tudi on je prvič v ekipi. Pred precej leti sva se po službenih poteh precej srečevala, pa nisva vedela kaj dosti drug o drugem. Naključje je hotelo, da sva prišla v kontakt, pred letom in pol pa sva s Tanjo začela voziti sobotne in nedeljske ture s KD Brda, kjer ena izmed gonilnih sil. Izredno izkušen kolesar, v kolesarstvu že 30 let tako, da mu izkušenj ne manjka.

Pričakovanja: Izkušnje bom z veseljem delil tudi na dirki okoli Slovenije ... Vesel sem bil povabila v ekipo, ki bo pomagala Tanji in Andreju do zastavljenega cilja... Zame osebno to pomeni nov izziv in nova izkušnja v življenju. Srečno Tanja in Andrej!


Sergej Jug, Ročinj
Sergej

Sergej. Še en član ekipe, ki bo letos prvič v ekipi. Enako kot Tanja, Kristjan in Igor B član KK Djak iz Nove Gorice. Spoznala sva se na eni izmed mnogih tur, ki sem jih odpeljal s člani tega kluba, ki je najbolj randonneurski klub v Sloveniji. Po poklicu je obratovni elektrikar. Z rekreativnim kolesarstvom se je navdušil pred tremi leti. Ko pa je lani kupil specialko, so ga začele navduševati tudi daljše ture - breveti in podobno. 

Pričakovanja: Od te preizkušnje pričakujem predvsem uspešen prihod v cilj in nova poznanstva ter doživetja. 



Jernej Furlan, Renče
Jernej

Jernej. Prvič v ekipi. Član kolesarskega društva Pulz in član moške dvojice, ki je nameravala letos nastopiti na DOS-u, vendar je zaradi Jernejeve poškodbe od tega nameda odstopila. Po poklicu je zdravstveni tehnik. Spoznali smo se preteklo zimo na nedeljskih rundah. Po klicu in povabilu v ekipo ni dosti časa premišljeval in se tako pridružil ekipi.

Pričakovanja: Kot najmlajši član ekipe pričakujem predvsem nabiranje izkušenj, ki mi bodo pomagale, ko se bom sam odpravil na to dirko, kar mi je letos poškodba preprečila. Verjamem, da bosta izkušena kolesarja kot sta Andrej in Tanja s pomočjo ekipe izpolnila zastavljeni cilj.


Ni komentarjev:

Objavite komentar