Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

25. december 2012

Cilji v letu 2013

Le še par dni nas loči do novega leta. To je čas, da se definirajo cilji za novo sezono, ki pa ni povezana le s kolesarjenjem, čeprav bo temu podrejena večinoma cela sezona. 

Najprej cilja, ki so se tičeta organizacijskih in družabnih zadev:
ŠD BIK.SI. V letu 2013 bomo organizirali tri brevete:
  • 27.4. bo 300 km po Dolenjski, Suhi krajini in Beli krajini s štartom v Novem mestu, 
  • 29.6. bo Nočnih 200 s štartom v Ajdovščini,
  • 4.7. pa bo četrta izvedba Slovenskih 1000+ (1013 km). 
Poleg tega imamo še nekaj tradicionalnih društvenih aktivnosti in kakšna nova, najbolj pomembne pa so: 
  • 15.3. bo druga Nočna diagonala (Hodoš - Sečovlje), s štartom ob 21.00 z nekdanjega mejnega prehoda v Hodošu, 
  • 13.4. bo tradicionalno dobrodelno kolesarjenje pod sloganom ''Pomagajmo otrokom do še lepšega otroštva'' s štartom v Ajdovščini pri OŠ Šturje (zbrana sredstva bodo namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin za njihovo udeležbo na taborih in šoli v naravi),
  • 12.7. bo tradicionalni izlet v Split (običajno je le-ta zadnjo soboto v juliju, kar pa letos zaradi udeležbe na brevetu v Angliji in na Škotskem ne bo mogoče),  
  • 31.8. poskusni duatlon (8,6 km teka, 70 km kolesarjenja, 8,7 km teka),
  • 20.12. drugi nočni pohod na Mali Golak s Predmeje ob polni luni.
V delovanju ŠD Randonneurs Slovenija (kjer sem podpredsednik oz. poslovni sekretar) si želim predvsem, da bi nam uspelo nivo organizacije brevetov dvigniti na še višjo raven, pa tudi sicer dela v tem društvu ne zmanjka. 


Ostali cilji so športni. 

Najpraj seveda DOS. Petič. Ne, nimam še dovolj. Ne še. To postane odvisnost, ki pa je, kot vse ostale, hudimano draga. Dokler bo šlo, bo pač šlo, potem pa ... Najprej sem šel trikrat v solo konkurenci, prvič leta 2009 (od tega sem enkrat odstopil zaradi podhlajenosti in bolezni), v letu 2012 pa v mešanih dvojicah s Tanjo Kavčič. Kaj pa v 2013? Ja, spet greva s Tanjo. Konkurenca bo huda in neizprosna, a to je še večji izziv. DOS je ekstremna kolesarska preizkušnja, ki v vsaki izvedbi ponudi nekaj novega. Nekaj, kar ne pričakuješ. Tudi vremenske spremembe niso izvzete. Po svoje si kar želim tudi ekstremnih razmer. Tako ali tako precej treniram v burji, dež pa me tudi ne moti več. Prijava sledi v kratkem. Ekipa je že skoraj znana, vsaj eden bo zraven že petič. Je pa pri tem treba povedati, da DOS ni glavni cilj sezone. DOS bo le del priprav na vrhunce v juliju in avgustu, ko me v mesecu in pol čakajo trije breveti dolžine 1.000, 1.400 in 1.200 km.

Slovenskih 1000+, katerega štart bo 4.7. v Ajdovščini. To bo začetek peklenskega meseca, čeprav bo morda ta brevet od vseh v letu 2013, ki se jih bom udeležil, še najtežji po konfiguraciji.

28. julija do 2. avgusta nas čaka udeležba na 1.400 km dolgem brevetu London - Edinburg - London. Organizirajo ga vsake štiri leta. Pred tremi leti sem že plačal štartnino, imel plačano letalo, pa nisem šel. Pač službene težave. Ampak pri tej izvedbi pa ne bom manjkal. Seveda, če ne bo težav z zdravjem. Ta brevet je zelo zahteven. Pa ne zaradi konfiguracije trase. Predvsem zaradi vremenskih razmer. Doslej še pri nobeni izvedbi menda ni bilo topleje od 15 stopinj čez dan, vsakič pa je deževalo vseh 1.400 km. To pa je ekstrem. A dežja smo vajeni s preteklih ekstremnih preizkušenj.

Časa za regeneracijo ne bo ravno na pretek, saj nas od 19. do 23. avgusta čaka 1.200 km dolg brevet Madrid - Gijon - Madrid, ki bo pravo nasprotje angleškemu. V Španiji pričakujem veliko vročino, ki bo ta brevet naredila ekstremnega. 

Enako kot letos si želim spet prevoziti vse slovenske brevete oz. kolikor jih bo le možno, saj na enega konec julija, ko bom v Angliji, ne bom mogel. V letu 2013 bo v Sloveniji rekordnih 15 brevetov, od tega bodo trije na isti dan. 1.6. bodo štarti iz Ljubljane na 200, 300 in 400 km. 

Tako, to je to, kar se tiče kolesarjenja. Upam, da mi bo zdravje služilo. 

Po koncu kolesarske sezone (to je zadnji brevet, ki bo konec septembra), pa si želim uresničiti še tekaški cilj. To pomeni preteči klasični 42 kilometrski maraton. 

Tu naj bo dovolj s cilji, čez leto pa pride inventura.

Ni komentarjev:

Objavite komentar