Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

24. julij 2013

London - Edinburgh - London 2013

London - Edinburgh - London s štartom v nedeljo, 28.7.2013, je še eden v vrsti tujih brevetov, ki se ga bom udeležil. Že pred štirimi leti sem bil prijavljen, imel plačano štartnino in letalsko karto, pa prenočišče, ..., vendar nisem šel, ker v službi nisem pravočasno dobil dopusta. Tokrat je drugače in še s 5 slovenskimi randonneurji (med njimi seveda tudi Tanja) se jutri s kombijem odpravljamo na pot proti Londonu. Tam nas bo vse skupaj okoli 1100 randonneurjev iz 33 držav, od tega 7 Slovencev, saj nas bo Boštjan počakal kar v Londonu, saj tam živi.
 
Kot rečeno, bomo potovali s prostornim kombijem, ki nam ga bo posodil Marko Rovtar s.p. iz Skrilj pri Ajdovščini. Ta kombi smo že večkrat preizkusili, med drugim že dvakrat na DOSu, pa lani na 1001 milji v Italiji, na lanski nočni diagonali, ... in se odlično obnese.
 
Nastanjeni bomo v Slovenski hiši v Londonu, kjer bomo imeli tudi možnost kuhanja, s tem pa bo odpadel velik del stroškov.
 
Sam brevet je dolg 1418 km, naša skupina pa štarta ob 8.00 zjutraj. Pred tem bomo vozili še prolog, ki se začne ob 6.00 izpred Buckinghamske palače in je dolg 30 km. Do tam bomo od naše nastanitve prišli s kolesi, kar je nadaljnjih 15 km, enako pa po prihodu v cilj. Vse skupaj bo torej dolgo skoraj 1500 km. Sama trasa ni zahtevna, čeprav je menda en sam gor dol, vse skupaj pa znajo lepo popestriti dež, nizke nočne temperature in močan nasprotni veter. Če se bo to uresničilo, bodo izpolnjeni vsi pogoji za čisto uživancijo. Ne glede na vremenske razmere se bomo poskušali v grupi ''Čista uživancija'' (kot nas je poimenoval naš randonneurski prijatelj Matej) držati načrta, da prevozimo okoli 400 km v 24 urah, kar pomeni, da bi bili v cilju enkrat v sredo, 31.7., zvečer.  
 
Še štartne številke, kjer nas boste lahko spremljali v razdelku ''Rider tracking'':
  •  Dejan Jug - K52
  • Andrej Zaman - K53
  • Tanja Kavčič - K54
  • Edi Vovk - K55
  • Slavko Bučar - K56
  • Simon Krašna - K57
  • Boštjan Pečar - L21
V Slovenijo se vračamo v nedeljo, 4.8., v nočnih urah.

Sezona brevetov je torej dosegla vrhunec, saj 10 dni po povratku iz Anglije že potujemo v Španijo na 1230 km dolg brevet Madrid - Gijon - Madrid. O tem pa enkrat prihodnjič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar