Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

21. april 2014

TANteam 2014 - akterja

Tako je bilo lani pred štartom. Kako bo pa letos? Pričakovanja?

Tanja:
Že tretje leto zapored se aktivno udeležujem DOSa in niti pomislila nisem, da se ga letos ne bi. Priprava na to dirko je postala sestavni del mojega življenja in čeprav so treningi naporni, vedno znova vem, da brez njih ne bi zmogla vseh preveč ostalih stvari, ki jih sicer počnem v življenju. Toliko pozitivne energije mi podarijo in odnesejo negativne. Pa čeprav se kdaj po težkem kolesarskem vikendu pojavim v službi kot kak zombi, a so me že navajeni…
Letos bo na dirki še posebej pestro. To ne bo samo preizkušnja fizične moči, potrebno bo ves čas imeti glavo na pravem mestu, da ne zbezlja in z njo vse telesne funkcije in organi. Kot rečeno, vse je v glavi. Konkurenca je huda, nabrušena, novi par iz Avstrije popolna neznanka. A prav je tako. Tudi mešani pari pokažimo, kaj znamo in zmoremo in se v dobri in pravični tekmi pomerimo med sabo.  Dosedanji zmagi TANteama nista noben garant za tretjo, zelo zelo bo treba garati. Ker DOS ni dirka ure ali dveh, je v prvi vrsti preizkušnja lastnih sposobnosti vztrajanja takrat, ko iztrošiš natrenirano moč in vzdržljivost in moraš od nekje potegniti energijo, da nadaljuješ in ponovno pridobiš tisto, kar si v krizi izgubil. Ta občutek poznam in vem, da me tudi letos čaka nekje na progi. A to je DOS. Tudi za nas polovičke, ki ga odvozimo le pol.
V tem trenutku, ko me je, priznam, strah kriz na poti, zaupam v sotekmovalca Andreja, ki iz leta v leto pridobiva večjo moč, vzdržljivost in pogum lotevati se najtežjih preizkušenj v najtežjih pogojih. Kot čisto uživancijo. In predvsem, zelo zaupam v fante najine ekipe, ker vem, da so s srcem z nama, da naju imajo radi in da bodo dali vse od sebe, da nama pomagajo. DOS zato ni samo najina dirka. Je dirka vse ekipe TANteam. Naj bo srečna.


Andrej
Letošnji DOS ne bo moja najpomembnejša preizkušnja v 2014. Predvsem bo priprava za nekatere naslednje, ki bodo težje, prva od teh že konec maja. Letos bom šestič na DOSu, od tega tretjič s Tanjo v mešanih dvojicah. Skupaj trenirava in voziva brevete v Sloveniji in po svetu, zato vem, česa je sposobna. Tu ni dvoma. Tanja je konkurenčna marsikateremu moškemu randonneurskemu kolegu. Želim si pošten boj do zadnjega metra proge, ki je vse prej kot lahka. Konkurenca bo močna, a se z njo ne ukvarjam, je le še večja vzpodbuda. S Tanjo bova vozila svojo dirko, prepričan pa sem, da se bo prava dirka začela šele na Goričkem. Upam, da ne bo kakih tehničnih in zdravstvenih težav, vem, da bodo krize, a imava odlično ekipo. Lani sva bila konkurenčna marsikateri moški dvojici in zakaj ne bi bila tudi letos. Nekako se mi zdi, da bomo letos imeli ekstremno slabo vreme, a bova vseeno poskušala preseči lanski čas in povprečje, kar pa nikakor ne bo lahko. A to so želje. Kmalu bomo že vedeli, kaj od tega bo uresničeno. Vsekakor pa si želim še eno čisto uživancijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar