Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

02. maj 2014

TANteam 2014 - ekipa

Nekaj dni pred štartom se spodobi, da predstavimo tudi spremljevalno ekipo, ki bo z nama v vsem, kar se nam bo dogajalo. Večina članov ekipe ima izkušnje z ekstremnih kolesarskih in tekaških preizkušenj. Vsak bo sestavljal kamenček v mozaiku in vsak bo zelo pomemben člen v verigi. Vsak bo imel svojo nalogo, ki jo bo potrebno opraviti brezhibno. Zanimiva so tudi pričakovanja članov ekipe: 

Branko Cencelj
Branko Cencelj: Vodja ekipe, šestič v kot član ekipe na DOSU in tretjič, ko sva s Tanjo v konkurenci mešanih dvojic. Njegova beseda je kot zakon. Glavna naloga bo koordinacija celotne ekipe, hkrati pa bo vodil Tanjin del ekipe.

Pričakovanja: Kot član ekipe TANteam se letos šestič podajam na dirko okoli Slovenije. Naj priznam, da sem imel letos padec motivacije. Ker pa se Tanja in Andrej vztrajno in resno pripravljata na dirko, ki postavlja meje človekove psihične in fizične zmogljivosti, sem se tudi sam navzel njune pozitivne energije. Pričakujem, da bomo tako ekipa kot tekmovalca dali vse od sebe za dosego zastavljenih ciljev: prevoziti to vražjo dirko v čisti uživanciji !

 
Igor Paladin: Letos bo drugič v TANteamu, vedno najde kako inovativno rešitev za vsako težavo, ki nastane, ali pa jo vidi, da lahko nastane. Sploh si ne morem predstavljati, da ga ne bi bilo v ekipi. Tudi on bo v Tanjinem delu ekipe, zadolžen pa bo še za objave na tem blogu, forumih, FB, ...

Pričakovanja: Ekipa TANTEAM je ponovno zbrana. Ponosen, da sem lahko ponovno del te enkratne druščine Tanje, Andreja ter ostalih kolesarskih uživačev. Priprave na letošnji podvig so v popolnem teku, no ostajajo še zadnje finese. Ni dvoma, da bo do pričetka tekme vse tako kot mora biti. Da bo letos spet »Popolna uživancija«, mojima prijateljema želim,  naj bo vsaj vreme usmiljeno, ker vem, da sama do sebe ne bosta. Da sta ta dva naša varovanca ponovno v izjemni formi, o tem sploh ni debate, predvsem pa ta del ni »task« ekipe. Naša ponovno edina skrb je, da tema dvema garačema, na tem podvigu poskrbimo, da jim bo ta pot predvsem varna in da od nas dobita ves logistični suport, ki ga bosta potrebovala. Glede na vse predhodne izkušnje, smo letos še bolje pripravljeni, tako da ….  DOS, prihajamo!!! Se vidimo, kmalu na poti mimo vas. Pridite, veseli bomo vsake spodbude.

Dejan Dodič
Dejan Dodič: Dejan je izredno preudaren in vedno dobro premisli, kaj je najboljša rešitev. Tudi on bo letos drugič v ekipi in tudi on predstavlja veliko dodano vrednost ekipi. Pozna vsa dogajanja v ultramaratonskem kolesarstvu, saj je je bil kot randonneur že udeleženec PBP 2011. Dejan zaključuje Tanjin del ekipe. 

Pričakovanja: Na letošnji DOS se odpravljam umirjeno, saj sem ekipo TANTEAM spremljal že lansko leto in jo spoznal tudi v "akciji", kjer je delovala kot ura. Tudi spremljevalna ekipa je pretežno enaka in že uigrana, novi člani pa vsi kolesarski navdušenci, ki poznajo vse težave kolesarstva. Skupaj nam bo uspelo pripeljati do Postojne že za sobotno kosilo!


 
Stane Dolinšek
Stane Dolinšek: Namestnik vodje ekipe in vodja Andrejevega dela ekipe. Trikrat je bil udeleženec solo dirke, tokrat pa bo prvič v spremljevalni ekipi. Tudi Stane je že dolgoleten ultramaratonec, kolesar, ki ima izkušnje iz PBP 2011. 

Pričakovanja: Pričakovanja.....hm....po mojih treh solo dirkah na DOS-u sem si rekel da je potrebno poizkusiti kaj novega, ne bom rekel manj napornega, ker verjamem, da je spremstvo ravno tako naporno, če ne še bolj, ker je več odgovornosti. Želim si pomagati mojim prijateljem, večkratni zmagovalni mešani dvojici, da to tudi letos potrdita in ostaneta na zmagovalni poti. Uroš Medvedec

Uroš Medvedec: Uroš bo letos prvič z nami. Poznava se že vrsto let, pred dolgimi leti sva skupaj uspešno sodelovala tudi na nekem drugem području. Zdaj je navdušen triatlonec, ustanovitelj in predsednik Triatlonskega kluba Ajdovščina, tekač, tekaški trener in oseba, ki je Ajdovščino in okolico prebudila iz sna, da se je začela ukvarjati s športom. Nedolgo tega je pretekel 65 km po hriboviti Istri in dosegel zelo dober rezultata. Uroš bo v Andrejevem delu ekipe. 

Pričakovanja: Prvič bom udeleženec na Dos-u. Najprej želim Andreju in Tanji veliko kolesarske uživancije in veselja na tekmi sami. Zame bo pa to ena nova izkušnja. Z drugega zornega kota bom videl in začutil največjo vztrajnostno dirko v Sloveniji. Skupaj bomo zmogli. Vamos Andrej & Tanja. Ni ovir za TANteam. Fabrizio Loredan

Fabrizio Loredan: Še eden izmed randonneurjev, dolgoprogašev, v ekipi. Letos bo prvič od blizu videl in okusil DOS. Skupaj smo prevozili že kar nekaj brevetov. Tudi on bo letos prvič z nami in v Andrejevem delu ekipe. 

Pričakovanja: Najprej moram se zahvalit za povabilo s strani Tanje in Andreja za sodelovanje v ekipi TANteam na leletošnjem DOS-u. To povabilo je bila ena moja skrita želja, ki se mi je uresničila. 3-4 sezone spremljam DOS  prek spleta, pa tudi na štartu in zaključni prireditvi sem bil vedno prisoten tudi z mojo  soprogo, ki me vedno motivira naj grem prevozit kakšen brevet.
Osebno jima želim, da uspešno opravita to dirko brez morebitnih zdravstvenih, tehničnih in ostalih težav, ki se pojavljajo med dirko. SREČNO TANteam!Boris Šega

Boris Šega:  Boris bi moral biti udeleženec DOSa med moškimi dvojicami pred dvema letoma, a mu je to preprečila poškodba sotekmovalca. Tudi on je navdušen kolesar. V ekipi bo zadolžen za masažo tekmovalcev, s čimer ima že velike izkušnje, saj je dve leti masiral norveško reprezentanco v smučarskih skokih. Letos bo torej prvič, da bova imela oba s Tanjo tako oskrbo. 

Pričakovanja: Od Tanje in Andreja tudi letos pričakujem da bosta kot običajno odpeljala ˝na polno˝ z dobro taktiko. Glede na izvrstno pripravljenost obeh verjamem, da tudi odličen rezultat ne bo izostal. Zase pa verjamem, da bo moja prva udeležba kot člana ekipe TANteam enkratno in  nepozabno doživetje in jo že nestrpno pričakujem.

Matej Lavriša

Matej Lavriša:  Matej bo letos petič v ekipi, od tega tretjič, ko sva s Tanjo v konkurenci mešanih dvojic. Toliko izkušenj ima le malokdo, poleg tega pa je tudi nadušen randonneur, ki se je udeležil več ekstremnih brevetov v Sloveniji in tujini (PBP 2011, 1001 milja 2012, ...). Letos bo Matejeva naloga skrb za prehrano celotne ekipe.

Pričakovanja: 
švicarska natančnost, 
nemška učinkovitost, 
slovenska trma
...
ter balkanska samozavest in sproščenost.

1 komentar:

  1. Ekipi TANteam zelim srecno, hitro in varno pot....Tanja in Andrej verjmem v vaju, zato ne popuscajta ampak vztrajno kolesarita in uzivajta.... jaz pa v upanju da vas drugo leto na DOS-u pozdravim iz kolesa, tako kot l. 2012......

    OdgovoriIzbriši