Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

23. maj 2014

2200 km ali Kdo je tu nor?

V nedeljo, 25.5.2014, bo ob 10.00 uri štart najdaljšega breveta, kar sem jih doslej vozil. Italijanski brevet Obmorskih republik bo dolg kar 2.200 km in bo imel okoli 20.000 višinskih metrov, za kar je časa 193 ur, ali skoraj osem dni.
Štart bo v Mestrah (Benetke), pot pa nas bo najprej vodila do Genove, preko Pise do Amalfija (nižje od Napolija) in čez Apenine spet v Mestre. Prvih in zadnjih nekaj etap je ravninskih, vmes pa je zelo valovit teren, kjer so tudi etape v dolžini okoli 70 km in 2.000 višinskih metrov. Kontrolne točke bodo po gostinskih lokalih, ki bodo seveda ponoči zaprti. Za oskrbo s hrano in pijačo poskrbi vsak sam, saj le-tega na kontrolnih točkah ne bo ravno v izobilju. Za spanje nam organizator ni predvidel nobenega prostora, tako da bo tudi to področje en zanimiv logistični zalogaj. Sicer je možnost, da nam prtljago peljejo na 750. in 1500. km, a dvomim, da jo bomo izkoristili, saj jo na cilj vrnejo šele v soboto zvečer, mi pa načrtujemo, da bi bili v cilju že v petek v večernih urah. Na kratko: znajdi se, kakor se veš in znaš. Ravno zato so breveti tako zanimivi, saj je sama fizična moč manj pomembna kot psihična in zmožnost znajti se v nepredvideni situaciji z zelo otovorjenim kolesom in brez spremljevalne ekipe, ko si že utrujen in neprespan. Zanimivo bo in sigurno nepozabna izkušnja.
Od 58 prijavljenih je 51 Italijanov, od ostalih sedmih (pa še od teh je eden iz San Marina) pa smo trije Slovenci. Poleg mene še dve randonneurski legendi Edi Vovk in Boris Pupič. Torej: kdo je tu nor? Želimo si čim manj tehničnih in zdravstvenih težav. Če ne dobim nobenega, ki bi tu gor, na FB in randonneurski forum kaj napisal, se ponovno oglasim enkrat konec naslednjega tedna. Do takrat bom užival na kolesu.

1 komentar:

  1. Andrej, jaz tule ne vidim nobenga norega.
    Ste le srčni, drzni avanturisti. Torej vse čestitke za odločitev nastopa na tem ultra brevetu. Pa čimveč uživancije po Italiji.
    SREČNO!

    OdgovoriIzbriši