Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

13. marec 2012

Goriških 200 je za nami

Skoraj 170 prijavljenih, od tega dobrih 140 kolesarjev na štartu letošnjega prvega breveta v Sloveniji, odlična organizacija, lepa trasa, super družba in nekaj sapice so glavni poudarki sobotnega kolesarjenja. 

Zaradi težav z Upravno enoto Nova Gorica je organizator KK Djak iz Nove Gorice štart raztegnil na eno uro in udeležence spuščal v skupinah po okoli 10 kolesarjev. Celo progo sem prevozil s Silvom Pšeničnikom, kar precej časa pa sva bila sama brez skupine. Ker sem na brevet prišel iz polnega treninga in skoraj brez počitka, noge niso bile spočite, hitre in eksplozivne. To se je še posebej poznalo po Krasu, ko je na nekaterih delih tako pihalo, da v dolino ni šlo več kot 20 km/h in to pri 90% max pulza. A nič ne de. Kakih 20 km pred Gradežem, ko sva kar nekaj minut čakala pred semaforjem, so naju dohiteli še trije kolesarji, s katerimi smo potem skupaj vozili do kontrolne točke, ki je bila kmalu po Gradežu. Tam smo se ustavili, kmalu pa sta prišli še dve skupini kolesarjev, s katerimi smo potem skupaj vozili do konca. Čisto na koncu nas je še čakal vzpon po Brdih in na Števerjan, v cilju pa okusen pasulj. 

Torej, sezona brevetov je odprta, kmalu bo naslednji (ekipni Fleche Slovenija), pa potem koprskih 200, pred DOSom pa še 325 km brez ravnine po Dolenjskem in Beli krajini, ki bo 28.4. Torej, precej vsega se bo dogajalo, ta vikend pa ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar