Andrej Zaman Many

Andrej Zaman Many

15. marec 2012

Nočna diagonala 2012

Nočna diagonala Hodoš - Sečovlje 2012 se bo začela v petek, 16.3.2012 zvečer. Štart bo okoli 21. ure, lahko tudi kaj prej, na lokaciji nekdanjega mejnega prehoda Hodoš. Sedem kolesarjev in kolesarka ter Brane, kot voznik kombija. Super ekipa, super družba, vse to je zagotovilo za kvaliteten trening, pa še vreme nam bo naklonjeno.
Stanka, zelo dobra prijateljica s tega dela Slovenije, je poskrbela, da se bomo pred štartom okrepčali v Okrepčevalnici Metujček v Hodošu, ki nam jo bo sponzoriral župan Občine Hodoš, g. Rudolf Bunderla, o našem projektu pa je obvestila lokalne medije. Žal se z g. županom ne bomo srečali zaradi njegove službene zadržanosti, dobrodošlico pa nam bo zaželel nogometni sodnik, g Edi Kerčmar. A to še ni vse. Ker bomo kolesarili od Hodoša do Sečovelj, bomo s tem povezali dva krajinska parka. Goričko in Sečoveljske soline. V solinah bomo v ta namen prejeli tudi simbolične zavitke soli. Da pa ne bo dolgčas med potjo, se bomo proti jutru ustavili pri Mateju v Šentjakobu, ki nam bo pripravil palačinke.

Ni kaj, Stanka se je zares potrudila za naš trening, ki je kar nepričakovano postal večji projekt. Tako je nagovorila novinarje: 

''Spoštovani predstavniki medijev,

V petek, 16. marca 2012, bo iz Hodoša proti Sečovljam 8 kolesarjev odkolesarilo na ''Nočno diagonalo'' čez Slovenijo. Ob tem bodo prevozili okoli 370 km.

Na Hodoš, v Krajinski park Goričko, se bodo pripeljali med 19.00 in 19.30. Po okrepčilu in pripravah v baru Metuljček bodo kolesarji med 20.00 in 21.00 sedli na kolesa in se odpeljali od mejnega prehoda z Madžarsko morju naproti.

Žal jih župan občine Hodoš, Rudolf Bunderla, ne bo pozdravil, ker je te dni odstoten zaradi praznovanja obletnice Marčne revolucije leta 1848 (praznik je danes 15.3.), ki na Madžarskem velja za velik narodni praznik. Tega praznuje tudi madžarska manjšina v Sloveniji.
Tako bo kolesarje pozdravil sodnik v nogometu, g. Edi Kerčmar.

V Pomurju bodo kolesarili proti M. Soboti, skozi Rakičan proti Ljutomeru in Ormožu.

Če jih želite spoznati in jih vprašati zakaj se radi vozijo ponoči po diagonali čez Slovenijo?, jih med 19.00 in 20.30 poiščite na Hodošu.  Start bo na mejnem prehodu.

Kolesarjem želimo prijetno in udobno vožnjo in jih prosimo naj prenesejo jutranje pozdrave v Krajinski park Sečoveljske soline, kjer se bo v nedeljo 18.3. dogajala tekaška prireditev Povežimo soline.

Tudi na Goričkem se dogaja pomlad in Jožefovi dnevi - v soboto, 17.3. bo 10. pohod po Bernarini poti. Več o tem pa poglejte
tukaj.

Želim vam lepo praznovanje pomladi, v gibanju ali opazovanju in poročanju...

Stanka''

Ni komentarjev:

Objavite komentar